Tio år av Tillit

Det är nära nu, snart stängs böckerna för vårt tionde verksamhetsår och Calexico blir dekaden gammalt.

Det har hänt en del under åren, vi började med att köpa en kbm Mahogny, nu köper och säljer vi tiofalt mer trä i trettio olika träslag, varje vecka.

Först var det bara jag som jobbade i bolaget, nu är vi åtta personer som tillsammans med ytterligare ett tjugotal personer på 11 orter i 20 lager får maskinen Calexico att distribuera trämaterial från Varangerbotn, Norge i norr till Malaga,Spanien i söder. Vi har vuxit och kunderna har blivit många fler.

Något som hållit sig tämligen konstant under åren är tillit eller trust som det numer heter. Enligt Malcolm Gladwell /Att prata med främlingar/ (han intervjuades på Skavlan härom sistens) är det ett av de fundament som får världen att snurra. Ur vår blygsamma horisont håller vi med. Bristen eller snarare avsaknaden av obetalda kundfodringar är ett samtalsämne som vi återkommit många gånger till under åren. På tio år har vi gjort en polisanmälan och skickat fyra kunder till Kronofogden, thats all folks; på 8200 affärer, vi kommer inte ens upp i en promille.

Den trust vi fortsätter erfara är den kundnöjdhet som ger oss del av det bränsle vi behöver för att driva bolaget vidare. Vi kommer fortsätta med det vi kallar ”fakturabetalning” men som numer heter ”Få först betala sen.” Skälet ligger i rubriken och att vi själva gillar det; och det är en inbäddad egenskap i att göra affärer med Calexico.

Jag önskar en något tidig God Jul & Gott Nytt År.

//Mikael Hansson
Founder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *