Vi börjar sälja klimatkompensation

Det är dax nu, att göra något bortom att erbjuda byggsverige materialflöde av premium trävaror. Det skaver hos oss på Calexico, vi vill trots vår blygsamma närvaro bidra med en liten skillnad i världen. Vi bidrar redan, rätt ensamma i vår bransch, genom att för varje affär vi gör plantera ett träd i Malawi i samarbete med www.roottofruit.se. Ni som är kunder hos Calexico har säkert noterat trädet ovan/vänster på fakturan. Det indikerar att vi planterar ett träd för den faktura du håller i din hand. Vi gör det stötvis, men vi gör det regelbundet och det har vi hittills varit nöjda med.

Nu vill vi mer, därför har vi fördjupat samarbetet med RootToFruit och erbjuder nu i vår presentshop Dig som kund eller blivande kund att köpa egna träd.

Vi erbjuder klimatkompensation i samarbete med RootToFruit.
Vi erbjuder klimatkompensation i samarbete med RootToFruit.

Vi erbjuder dem i batcher om tio st. Det kostar f nv 210 kr (träden prissätts i USD). Det ger under tio år en klimatkompensation om 2000 KG CO2. Vad räcker det till då? Ja t ex en ToR flygresa Stockholm – Kanarieöarna för två personer, eller motsvarande 10! tågresor Stockholm – Rom eller 540st 120g hamburgare om man är hungrig.

Att köpa tio planterade träd löser väl inget kan du tänka, men det göra 2 tons skillnad, ett litet steg må hända, men det är är ur marginalsynpunkt en oändlig skillnad mot att inte köpa några träd alls. Du behöver inte köpa dem hos oss, det finns många som säljer träd för att göra världen lite bättre. Tycker du det är lättare att undvika en hamburgare eller en flygresa, gör det istället. Det viktiga är att du gör någonting tycker vi.

Vi erbjuder träden som en tjänst och en exponering av lindring för den planet som tagit smällarna under så lång tid men nu börjar vekna något.

Vi på Calexio önskar dig ett Gott Nytt År och en fin början på det nya året 2020!

PS Läs mer om erbjudandet här DS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *