Överraskande Januari – nya vackra Maj.

En månad sedan sist, vi häpnar; vi häpnar över att januari månad – vilken normalt sett i bygghandelns räknas som en död månad, låg försäljning och mycket städa – har rivstartat 2020 och mest liknar vår premiummånad sköna vackra maj, tack kunder🌞. Vi lanserar drygt 30 nya produkter i tre kategorier och städar trall-lagren hos våra leverantörer med fina priser på Cumaro-trall i korta längder. En kul nyhet för inredarna är nog att Valchromat f o m februari finns tillgänglig i 12 mm tjocklek i alla kulörter. Även Formica-laminerade 30 mm tjocka bänkskivor finns nu tillgängliga i storstäderna för hämtning, men vi ordnar också frakt till övriga landet. Mest ovant för oss – syntetisk ej träbaserad produkt – men högintressant är utbytesskivan Plattformsskiva för ställningsbyggarna; den förlänger ställningsplattformarnas liv och minskar vikten vid byte från slitskyddsplywood. Vad vi tror är vi prisledande i Sverige – alltså billigast🤠 på produkten. Annars är bygghandlarbranschen en bransch – som så många andra – i omdaning. Från leverantörshåll hör vi rapporter om många och snabba ägarbyten av byggbutiker vilket gör b2b-försäljningen lite snårig. Från kundsidan hörs synpunkter på ”att det inte är som förr” då kunder kunde diskutera och beställa olika träslag från sin lokala bygghandel. ”Dom (personalen) vet ju inget om trä och prissätter spillbitar från standardaprislistan…”, var en av de sista kommentarerna från walk-in-kund i Göteborg. Lite motvilligt välkomnar vi bygghandelns omdaning mot ett mer standardiserat sortiment och lokala handlare i kedja; hos oss kostar spillbitar/avkap/slöjdämnen 50 kr/kg oavsett träslag. Vi säljer det i vår produkt Woodbag för onlinekunder eller över disk i butik till walk-in-kunder. OCH ni är alltid välkomna att diskutera trä och träbaserade bygg(dels)projekt hos oss, vi bjuder på kaffe. Med önskan om en fin sportlovsmånad. //Thomas Björklund Co-founder.

Glenn Wood

Salesassistent, Communications, Social media manager and Backoffice at Calexico Woof AB - Göteborg. Tel: 0793392568, Email: glenn@calexicowood.se

Learn More →

Lämna ett svar