Yakisugi-release: Glödhet urgammal trätrend

– De här gjorde jag på 70-talet, brände trä med gasol; är de modernt igen? – pratminus från en av veckans kunder. Det sammanfattar väl det nyfunna intresset för Yakisugi som det numer benämns – what goes around, comes around. Vi har låtit de utbrända panelbrädorna vila i vår Showroom-display några veckor och det har rönt blandat intresse från förbipasserande flanörer o kunder i andra ärenden. Tekniken är i teorin enkel: bränn ytveden på väggpanel eller trall, borsta, efterbehandla. Resultat: Nattsvart, texturerad silverskimrande yta, avdödad för lång hållbarhet och tämligen underhållsfri; kulör från mjukbrun träådrad till nattsvart förkolnad. Vi som säljföretag tycker det är fräscht men lite sotigt att hantera som varuprov, arkitekter (bl a Mark Isitt, Grand Designs S01/A01- 2020 Gotland, TV4) är överförtjusta och rätt använt blendar det anspråkslöst in i naturmiljö samtidigt som det blir ett statement för ursprunglighet i materialval och utformning.
Materialmässigt erbjuds främst Norrländsk kärnfura som råmaterial men även granvirke kan med vissa leverantörer användas som utgångspunkt för färdig vara. Så för att vi gillar tekniken och visuell outcome lägger vi upp en 🏷 teaser på vår plattform med några bilder och riktpriser för att sondera intresse. Vi har landat en Västkustsk leverantör likväl som en från Baltikum. Under sommaren kommer vi specificera och produktifiera det vi kommer kunna erbjuda konkret. Till sist en inspirationslänk för vad Yakisugi kan innebära i bredare mening. Glad Försommar /Glenn

Glenn Wood

Salesassistent, Communications, Social media manager and Backoffice at Calexico Woof AB - Göteborg. Tel: 0793392568, Email: glenn@calexicowood.se

Learn More →

Lämna ett svar